Lakberendező

A nevem Ács Nóra. Diplomámat ruhaipari területen szereztem. A könnyűipar, valamint a saját érdeklődésem és életem változásai miatt azonban átképeztem magam, így vált a lakberendezés hobbimból hivatásommá.

Az első szakmám sem tettem félre teljesen, hiszen nagy segítségemre van megrendelőim teljes körű kiszolgálásában. Örömmel készítem el a függönyöket, díszpárnákat, és egyéb varrható lakástextil kiegészítőket az új, átalakított otthonokba.

Munkám során főként lakások, családi házak átalakítási és berendezési terveinek elkészítésével foglalkozom, de természetesen más feladatokat – mint például irodák berendezése, átalakítása; fitnesz terem; fogászati rendelő – is örömmel vállalok, amennyiben megbízást kapok rá. Ezeken felül a felújítási munkák teljes körű megszervezésével és lebonyolításával is szívesen állok ügyfeleim rendelkezésére.

Elsődlegesen Budapesten és vonzáskörzetében dolgozom, de igény esetén, az ország egész területéről várom megrendelőimet.

Ars poétikám:

„Lakásunk legyen igazi otthon, ahol a testünk megpihenhet, a szellem és a lélek oltalmat talál.”

Kezdetekkor az egyik híres divattervező, Armani – ma már nagyon közkedvelt – kijelentése volt rám nagy hatással: „a kevesebb néha több” –, melyet ugyan ő az öltözködésre értett, szerintem azonban a lakáskultúrában is hasznos tanács lehet.

Az egyszerűséget, a letisztult formákat részesítem előnyben, szerencsére a mai design lakberendezésben ez könnyedén meg is valósítható. A színekkel viszont szeretek játszani, bátran használom is őket, de természetesen klienseim igényeit tartom szem előtt.

Még egy fontos szempontot helyezek előtérbe – pláne, ha ez összevág kuncsaftjaim  elképzelésével -, amennyiben lehetséges, szeretem a régi bútorok,  egyéb használati tárgyak újraélesztését, felújítását, mert vallom, hogy nem feltétlenül a komplett csere hozhat egyedül üdvözítő megoldást. Ezen felül pedig emlékeket is őrizhetnek, amitől esetleg nehéz megválni.

A belsőépítészet, a lakberendezés nem csupán egy szakma, vagy hivatás, hanem korunk egy művészete.

„SIKEREDET A SZERINT ÉRTÉKELD, KAPTÁL-E ÁLTALA: BÉKESSÉGET, EGÉSZSÉGET, SZERETETET.”

/H. Jackson Brown/

Filozófiám szerint a munkában és a magánéletben is egyaránt e három fontos dolgot kell megtalálnunk. Ha odaadással és tisztelettel végzi munkáját az ember, akkor az a kezéből kiadott alkotáson is meglátszik. Minőségre csak úgy törekedhetünk, ha tennivalóinkban örömöt lelünk.

Hogyan lettem lakberendező

Édesapám többszörös Nívódíjas építészmérnök volt, mellette már kisgyermekként vonzott a lakberendezés. Sokszor rendeztettem át lakásunk a szüleim közreműködésével. Szerencsére hagytak kibontakozni, s támogattak korai tervezgetéseim megvalósításában.

Saját életterem több ízben változtathattam át – anyagi lehetőségeimet figyelembe véve – a mindenkori életkörülményeimnek megfelelően, melyet látván ismerőseim, barátaim, kértek, hogy legyek segítségükre ebben. Miután ezek a tanácsadások is remek eredménnyel végződtek, biztattak, váltsak, s ez legyen a főfoglalkozásom. Hallgattam rájuk, hiszen az én gondolatommal, érzésemmel is egybevágott ez a tendencia.

Az első szakmám ugyan mégsem a belsőépítészet lett, de hamar rájöttem, hogy a lakáskultúra a legmegfelelőbb lehetőség számomra az önmegvalósításhoz és ahhoz, hogy segítsem embertársaim harmonikus környezetük kialakításában.

Remélem hamarosan ügyfeleim körében üdvözölhetem!

Elérhetőségem: info@lakberendezes-design.hu | Telefon: +36309669119