Warning: The magic method Portfolio_Gallery::__wakeup() must have public visibility in /chroot/home/lakbere1/lakberendezes-design.hu/html/wp-content/plugins/portfolio-gallery/portfolio-gallery.php on line 73
Konyha lakberendezés Konyha lakberendezés
Konyha lakberendezés

Manapság a konyha berendezése a lakberendezés egyik kiemelt témaköre lett, miután napjainkban sok ember szórakozása, szabadidős elfoglaltsága a sütés – főzés. Nem ritka ma már, ha egy jól felszerelt konyha berendezésének költségei überelik a ház más helyiségeinek berendezését.

Praktikum: Jószerivel a főzés családi esemény, ezért – a hely nagyságától függően – szerencsés, ha olyan lakóhelyiség is egyben, amely a család találkozóhelye, de alkalmas alkalmi vendég leültetésére is. Mivel a konyha egy ipari létesítmény, meghatározott technológiai sorrend következetes betartását igényli a lakberendezőtől és a bútortervezőtől.

Méretek: A konyha méretezését az ergonómiai szabályoknak megfelelően kell kialakítani. Se túl szűk, se túlméretezett ne legyen, mert rendkívül megnehezíti a dolgunkat. Figyelembe kell venni, hogy a leggyakrabban használt berendezések (hűtőszekrény, mosogató, főzőlap, sütő) lehetőleg a legrövidebb úton legyenek megközelíthetőek.

Térképzés: A konyha elrendezése a rendelkezésünkre álló tér és hely nagyságának függvénye. használatuk szerint megkülönböztetünk főzőkonyhát, étkezőkonyhát és lakókonyhát, vagyis az úgynevezett amerikai rendszerű elrendezést. Mindegyik típusnál kialakíthatunk egysoros, kétsoros, L vagy U alakú pultrendszert, a legutóbbi pedig lehetőséget biztosít a T alak, vagy a térben álló elhelyezésre is.

Tájolás: Attól függően alakítjuk ki a konyha tájolását, hogy mikor tartózkodunk többet a konyhában, délelőtt, vagy délután. Ha a konyhához tartozik kamra is, az lehetőség szerint célszerű, ha északi fekvésű.

Megvilágítás: Minden konyhának  rendelkeznie kell természetes megvilágítással. A munkavégzéshez szükség van helyi lámpafényre – amelyre a legmegfelelőbb a vonalizzó a fölső szekrény aljára szerelve oly módon, hogy a szemünkbe ne világítson -, és általános mesterséges világításra, mely lehet közvetlen vagy közvetett fényforrás. Egy mai konyha látképéből a díszvilágítás sem maradhat el.

Elérhetőségem: info@lakberendezes-design.hu | Telefon: +36309669119