Hangulatok

Az itt látható képek a lakás bármely helységéből valók, csak illusztrálni szeretném a különféle színek adta hangulatot. Ezek segítségével jobban magukénak érezhetik, s könnyebben el tudják dönteni, hogy melyik színvilágban érzik magukat a legjobban.

Fehér:

A fehér színnel kis tereket is naggyá varázsolhatunk, hiszen a világos szín optikailag megcsalja a szemünket. Tiszta érzetet kelt, könnyen áttekinthető a fehérbe öltöztetett élettér. Megspékelhetjük szinte bármely – számunkra kedves – színnel, legyen az halvány pasztell, vagy erős tónusú, ütős szín.

Narancssárga:

Narancssárga színnel élénk, üde környezetet teremthetünk. Vidámsága szinte bármely stílusban megállja a helyét, csak a mennyiségével kell néha óvatosan bánni. Természetesen leginkább a mediterrán és a retro jellemzője.

Piros:

A piros önmagában elég „sok”. Vad, nyugtalan életteret biztosít, hiszen a tűz színe. Remekül lehet azonban kompenzálni ezt a vadságot akár világos, akár sötét árnyalatokkal, s így egy temperamentumos, lüktető lakást alkotunk, melyben nem lankad életkedvünk.

Lila:

A lila szín a piros és kék alapszínek keveréke, s miután az egyik hideg, a másik meleg tónus, a lilának kétféle változata lehetséges. Amennyiben kékesliláról beszélünk, ott a hideg felé húz a lila árnyalat, ha pedig a piros van túlsúlyban, a melegebb érzet jobban érvényesül.

Kék:

Jól érezhető a képekről a kék szín hidegsége, és tekintélyt parancsoló hangulata. Ez utóbbit inkább a sötét árnyalatok éreztetik. Higgadtságot, nyugodtságot ad a benne lakóknak, ahol kellemes lehet a munka utáni pihenés, regenerálódás.

Zöld:

A zöld szín világos árnyalataival könnyedséget, frissességet vihetünk lakásunkba, ellentétben a sötét árnyalatokkal, mely nehéz, súlyos és hideg hangulatot kölcsönöz életterünknek. Természetesen megfelelő kontraszttal egyensúlyba hozható. A klasszikus stílus egyik kedvelt színe a sötétzöld, én inkább a friss hangulatot idézem képeimmel.

Barna:

A barna szín kedves, meleg hangulatot áraszt. Érezhető a terek lágysága, szinte dédelget melegével. Hátránya, hogy sötét környezetet teremt, ezért csak nagy ablakok, sok természetes fény, vagy jól megtervezett világítás esetén ajánlanám.

Szürke:

A szürke színessége – amennyiben jól választjuk ki az árnyalatokat – igen érdekes és hangulatos tereket biztosít számunkra. Előnye, hogy bármely mozgatható tárgy tarkaságával változtathatunk az enteriőrön. Ettől függően válik a szürke különféle hangulatokká.

Fekete:

Hasonlóan a barnához, meleg érzetet kelt, de a maga méltóságteljességében. Itt is vigyázni kell a fények játékára, talán még inkább, mint a barna esetében. Alkalmazhatunk kiegészítőként különféle színeket, azonban inkább az erős tónusúak illenek jobban hozzá.

Elérhetőségem: info@lakberendezes-design.hu | Telefon: +36309669119