Warning: The magic method Portfolio_Gallery::__wakeup() must have public visibility in /chroot/home/lakbere1/lakberendezes-design.hu/html/wp-content/plugins/portfolio-gallery/portfolio-gallery.php on line 73
Távol-keleti lakberendezés Távol-keleti lakberendezés
Távol-keleti lakberendezés

A távol-keleti stíluson belül is kétféle irányzat létezik. Kína dominanciája a XIX. század végéig volt jellegzetes, ezután Japán vált – egyszerű, letisztult, modern lakberendezésével – uralkodóvá.

Kína már a középkorban is híres volt fényűző kastélyairól, palotáiról. Kész termékei, a selyem és a porcelán – a lakberendezésben is fontos szerepet játszanak – drága kereskedelmi cikkek voltak azokban az időkben is, mára pedig csak emelkedett értékük.

A hagyományos távol-keleti lakberendezéshez kissé hivalkodó és fényűző színösszeállítás illik. Arannyal bőségesen kiegészített harsány tónusokat használ, amely pompás látszatot kelt. Páratlan gazdagsággal díszített, bonyolult világot megjelenítő tárgyak díszítették a régi otthonokat.

A távol-keleti stílusú bútorok nemes fából készülnek, például drága cseresznyefából. Ezeket egy jellegzetes trópusi fa gyantájából nyert lakk egymásra hordott rétegeivel vonják be, illetve díszítik. Ízléses dobozok, paravánok, szekrények, szekreterek készülnek ilyen módszerrel.

A tárgyak, kelmék jellegzetes illusztrációi a stilizált keleti virágok, a pagodák, valamint a keleti ruhákat viselő alakok.

Ha ezt a stílust választjuk lakásunkba, kevésbé légies teret kapunk.

Elérhetőségem: info@lakberendezes-design.hu | Telefon: +36309669119