Warning: The magic method Portfolio_Gallery::__wakeup() must have public visibility in /chroot/home/lakbere1/lakberendezes-design.hu/html/wp-content/plugins/portfolio-gallery/portfolio-gallery.php on line 73
Loft lakberendezés Loft lakberendezés
Loft lakberendezés

A régi, elhagyatott ipari épületek, kiüresedett üzemcsarnokok átalakításával és lakhatóvá tételével jöttek létre az egyterű, úgynevezett loft lakások.

Két irányzata létezik:

  • Tradicionális loftnak valóban csak az öreg, lerobbant gyárépületek  revitalizálásával létrehozott lakásokat nevezzük. Ezen lakások jellemző elemei a vakolatlan téglafalak, a beton padló, az óriási ablakok, az 5 métert is elérő – vagy még annál is nagyobb – belmagasság, a mennyezet alatt futó csövek, kábelek és más gépészeti elemek, valamint az – akár 120-160 m2-t is meghaladó méretű – egylégterű terek.
  • Új megfontolások szerint viszont loftnak tekintenek minden olyan épületet, ami – akár régi, akár új építésű – nagy egybefüggő terekkel rendelkezik. Természetesen a nagy belmagasság és az óriási ablakok megléte alapvető jellemzők ugyan, de az alapterületben már nem feltétlenül ragaszkodnak a hagyományos loftokra jellemző 120 m2 feletti méretekhez.

A városlakó általában kevés időt tölt a lakásában, többnyire akkor tartózkodik ott, ha pihen vagy alszik. Így a hangsúly a hálószobára, illetve a fürdőszobára tevődik. Fontos elemei az összképnek a legújabb technikai eszközök, melyek a lakás minden helyiségében megtalálhatóak.

Általában kevés a dísztárgy, de ami van, az jól megválasztott, lehetőleg kortársművészeti alkotás: festmény vagy fotó. Az ilyen enteriőr általában könnyen átalakítható, kevésbé személyes, könnyen takarítható. Tehát minden kényelemmel ellátott és multifunkcionális az ilyen stílusú lakótér.

Elérhetőségem: info@lakberendezes-design.hu | Telefon: +36309669119