Warning: The magic method Portfolio_Gallery::__wakeup() must have public visibility in /chroot/home/lakbere1/lakberendezes-design.hu/html/wp-content/plugins/portfolio-gallery/portfolio-gallery.php on line 73
Japán lakberendezés Japán lakberendezés
Japán lakberendezés

A japán lakberendezés az egyik legnyugodtabb lakberendezési stílus. Megvalósítása nem nehéz, de nem tűri el a megalkuvásokat. Az így megálmodott otthon a legalkalmasabb a pihenésre, meditálásra, kikapcsolódásra.

A stílus lényege a hagyomány, a praktikum és a szépség. Kínai és koreai gyökerekre épül, mely jó néhány későbbi irányzatnak  – így például a Bauhausnak, és a minimálnak is – az ihletője lett.

Japán lakberendezés: letisztult formák és finom, tompított árnyalatok jellemzik. Nem szereti a csillogást, matt felületeket használ.

Tulajdonképpen minden  nagyon egyszerű és jellegzetes benne, akár a színekről, a formákról, vagy a díszítésről teszünk említést. A padló világos fából, vagy kőből készül, a bútorok alacsonyak és sötét színűek, a falak többnyire fehérek, de mindenképpen világosak.

Egyik ilyen jellegzetesség például a ma is alkalmazott papírfal, amely a térelválasztó szerepét tölti be, könnyen áthelyezhető.

A bútorok egyszerű vonalvezetésűek, természetes anyagból nagy precizitással készülnek. Az ablakot függöny helyett inkább fa lécekből álló redőny borítja.

Hangulatos fényjáték és a jellegzetes japán motívumok – a lótuszvirág, a bambuszlevél, és a madarak – díszítik a falakat, esetleg a drapériákat. Előnye, hogy gyakorlatilag bárhol könnyedén kialakítható.

Elérhetőségem: info@lakberendezes-design.hu | Telefon: +36309669119