Warning: The magic method Portfolio_Gallery::__wakeup() must have public visibility in /chroot/home/lakbere1/lakberendezes-design.hu/html/wp-content/plugins/portfolio-gallery/portfolio-gallery.php on line 73
High-tech lakberendezés High-tech lakberendezés
High-tech lakberendezés

A High-tech lakberendezés mint stílus és életforma a XXI. század kezdetének is meghatározója.

A XX. század utolsó harmadában bontakozik ki egy szinte utópisztikus, futurisztikus álomvilág, a high-tech, melynek építőkövei az információ, a technika, a pénz, és a hatalom. A sorrend gyakorlatilag mindegy, egyik sem létezhet a másik nélkül.

High-tech lakberendezés szigorú eleganciát tükröz. Színvilágában és anyaghasználatában kevés szabadságot enged, a  fehér és a szürke árnyalatainak túlzott használata kissé egyhangúvá is teheti a teret. Fantasztikus fényhatásokat és szerkezeti bravúrokat alkalmaz, Fényes padlólapok, nagy és sok üvegfelület, tükrök, fémvázas bútorok, bőr kárpitok, túlméretezett ragyogás jellemzi, melyekhez kevés, de annál nemesebb faanyagot is felhasznál. Divatos a csillogó arany, ezüst és antracit bevonat egyaránt, festékekben a magasfényű lakkokat részesíti előnyben,  Egyszóval kiváló minőségű alapanyagokból építkezik.

Elsősorban nagy alapterületű, egyterű, modern technikával felszerelt otthonok berendezésére alkalmas. A műszaki berendezések a dekoráció  részét képezhetik.

Amíg az emberközpontú formavilág a különféle síkokkal egyre kisebb és meghittebb teret igyekszik kihasítani a világból, addig a high-tech az emberi léptékű teret próbálja meg kitágítani a világmindenség felé.

A stílus megengedi, hogy egy-egy ‘régebbi’ tárgy vagy természetes anyag beépítésre kerülhessen a mesterségesség jelzőt le sem tagadható enteriőrjébe. Ezért nem áll tőle távol az eklektika, melyet a posztmoderntől kölcsönzött, de ragaszkodik a funkcionalizmushoz, sőt ez egyenesen sarkalatos pontja tervezési elképzeléseinek.

Elérhetőségem: info@lakberendezes-design.hu | Telefon: +36309669119