Warning: The magic method Portfolio_Gallery::__wakeup() must have public visibility in /chroot/home/lakbere1/lakberendezes-design.hu/html/wp-content/plugins/portfolio-gallery/portfolio-gallery.php on line 73
Bauhaus lakberendezés Bauhaus lakberendezés
Bauhaus lakberendezés

Bauhaus alapítója felismerte, hogy szükség van egy olyan stílusirányzatra, mely modern szemléleten alapul, segítségével kísérletezni és újítani lehet a kor építészeinek és az új generációnak.

A spontán alkotóművészeti tevékenységet felváltja egy precíz mérnöki tervezői munka, melynek hatására a forma és funkció, a felhasznált anyagok, valamint a szerkezetek kialakítása, soha nem látott prioritást nyertek az esztétikummal szemben. Jelszava: művészet az életért.

Bauhaus enteriőr kortárs és modern. Formavilágára az egyszerű geometriai síkok és testek ábrázolása a jellemző, az egyszerű vonalvezetésű és gyakran óriási méretű ablakok.  Színvilága visszafogott, inkább szürke, mint sem kirívó, de a piros és fekete színek súlyozott használatával próbálja, a néha már puritánnak mondható szögletes és sarkos megoldásait kirántani az egyhangúság csapdájából.  Sok fémet használ, az acélcsövek felületét csillogó krómozással vonja be. Légies stílus ez, melyben gyakori még a kő, a tégla, a parafa, a fa és az üveg használata.

A XX. század stílusainak útkeresése rendkívül sokirányú, de a legjobban sikerült és máig is leginkább ható iskolának a bauhaus lakberendezést tekinthetjük mind közül. Egyes alkotásai még ma is modernek, újszerűek, sőt a jelen kor iparművészei és tervezői is szívesen alkalmazzák stílusjegyeit és formavilágát, saját elképzeléseikben.

Napjainkban egyre népszerűbb. Sőt elég szembetűnő a párhuzam a ma oly népszerű minimál stílus és Bauhaus lakberendezés között.

Elérhetőségem: info@lakberendezes-design.hu | Telefon: +36309669119