Warning: The magic method Portfolio_Gallery::__wakeup() must have public visibility in /chroot/home/lakbere1/lakberendezes-design.hu/html/wp-content/plugins/portfolio-gallery/portfolio-gallery.php on line 73
Feng Shui lakberendezés Feng Shui lakberendezés
Feng Shui lakberendezés

Manapság egyre növekvő az igény a belső terek feng shui szerinti áthangolására, berendezésére. A feng shui évezredes tapasztalatai nyomán leszűrt alapelveket érdemes felhasználni életkörülményeink javítására, hiszen a külső és belső harmónia megteremtése összhangba hoz az univerzummal.

A feng shui  a térharmónia keleti filozófiája, mely Kínában több ezer éve ismeretes látásmódja a térrendezésnek. Lényege abban rejlik, hogy a világot átfogó erő, a „csí” áramlását szabadon biztosítsa, ami pedig egészséget, boldogságot és bőséget hoz az élettér lakóinak. A világon mindenhol működik, minden lakberendezési stílusra átültethető.

Amikor a feng shui szabályait itt és most kívánjuk alkalmazni, ötvöznünk kell a hagyományos kínai bölcsességet és a nyugati gondolkodásmódot. Gyakorlatilag meg van kötve a kezünk, hiszen valószínűleg nem lehetséges az első pillanattól kezdve figyelembe venni, szinte kizárólag a kész házaknál, lakásoknál alkalmazhatjuk őket. Ha ennek ellenére nem rettenünk vissza ettől a nehézségtől, megláthatjuk, hogy egész sor hatásos eszköz áll rendelkezésünkre az effajta harmóniateremtésre.

Egy lakásba belépve ösztönösen ráérzünk a hely pozitív vagy negatív energiájára. A múlt eseményei ugyanis átjárják, az egész házat, nyomot hagynak a bútorokon, a levegőben, vagyis a ház aurájában. A kedvezőtlen energiákkal szemben tehát úgy lehet védekezni, hogy a lakásban hagyott használt bútorokat, berendezési tárgyakat kicserél, vagy ha nincs rá anyagi lehetőségünk, legalább felújítjuk. Egy lecserélt fogantyú, egy új kárpit az örökölt bútoron, a színváltás új életérzést hoz a környezetbe. A feng shui művelése tehát a rendrakással és takarítással kezdődik. A renddel és tisztasággal felszabadítjuk a test és a lélek energiáit.

A kínai filozófusok szerint az emlékek, emléktárgyak gyűjtögetői nem képesek megszabadulni a múltjuktól. Ők azok, akik állandó fáradságról, gyengeségről panaszkodnak, de fogalmuk sincs róla, hogy fölöslegesen fölhalmozott tárgyaikkal épp maguk zárják ki a környezetükből az éltető energiát. Ha a múlt jó volt, visszasírják, belekapaszkodnak, nem engedik magukhoz a jelent és a jövőt. A fájdalmas emlékeket őrző tárgyak pedig eleve negatív energiát hordoznak, tehát emiatt kellene megválni tőlük.

A bágua – térkép

Az iránytű szerinti égtáj meghatározását egy nyolcszögletű kis feng shui térkép segítségével tehetjük meg, melynek minden egyes szelete egy-egy tájolási irányt, ezzel pedig egy-egy életterületet jelöl.

A feng shui filozófiája szerint, ha dísztárgyainkat, képeinket, szimbolikus jelentésű tárgyainkat az életterületeknek megfelelően helyezzük el, vagy az adott égtájon a megfelelő színeket intenzívebben használjuk, akkor egyensúlyba hozhatjuk lakásunk energiarendszerét, és ezáltal önmagunkban is megteremthetjük a harmóniát.

Elérhetőségem: info@lakberendezes-design.hu | Telefon: +36309669119